Spelen is leren

Uit onderzoek is gebleken dat wanneer kinderen begeleid worden bij spel (fantasiespel en doen-alsof) dit een positief effect heeft op de ontwikkeling kinderen. Vandaar dat peuters bij de Bixo Peuteropvang vooral heel veel spelen.

Met leuke activiteiten, mooie thematafels, uitdagend speelmateriaal en vrolijke liedjes bieden de pedagogisch medewerkers een veilig klimaat om in te kunnen ontwikkelen.

Uitdagend spelen

Om de fantasie te kunnen prikkelen, heeft Bixo Peuteropvang meerdere themahoeken. Denk aan een huishoek, winkeltje en bouwhoek maar ook zijn er verkleedkleren, poppen en knuffels. Uiteraard zijn er mooie puzzels, gave auto’s, dieren en leuke spellen.

‘Zelf doen’

Peuters geven we het vertrouwen om zelf een keuze te kunnen maken. Door vrije speelmomenten krijgen peuters de vrijheid om zelf te kiezen wat ze willen doen, of ze alleen of samen met anderen willen spelen en wanneer ze hulp van anderen vragen.

De aandacht van de pedagogisch medewerker gaat volledig naar de kinderen en hun spel

En niet naar het bijwerken van administratie of bijkletsen met collega’s. Dit zorgt ervoor dat de pedagogisch medewerkers betrokken zijn bij het doen-alsof spel wat vervolgens een positief effect heeft op de ontwikkeling van uw peuter.